Streetdance & Hiphop

Streetdance

De naam zegt het al. Streetdance is straatdans. Het is ontstaan in de jaren '80 in de achterbuurten van New-York. Door de enorme technische ontwikkeling in die tijd, werd er een nieuwe manier van muziek afspelen ontdekt nl scratchen. Hierbij ontwikkelde men een bijpassende dansstijl. In de Jaren '90 kwam de doorbraak in Europa.
Bij streetdance is het  heel belangrijk om goed naar de beat te luisteren. Zo begin je vaak met bouncen op de muziek en worden de bewegingen steeds moeilijker. Het accent ligt vaak op laag werken. Dus door de knieën buigen.

Hip & Hop
Hiphop is ook  ontstaan in de achterstandswijken van The Bronx en Brooklyn in New York, waar Afro-Amerikanen en Latino’s een nieuwe rebelse dansstijl lot leven wekten.
Hiphop is een kruising tussen verschillende subdansstijlen uit de urban wereld , zoals bijvoorbeeld krumping,  break dance, hiphop lyrical,  wacking, dancehall, popping, locking, tutting en housedance . Al deze stijlen bij elkaar vormt hip hop. Hiphop is erg “up-to-date" en blijft zich dagelijks ontwikkelen.
 
Tijdens de streetdance hip hop lessen komen ook alle subdanstijlen van de urban wereld aan bod.
Deze les verbetert je conditie, ritme, coördinatie, motoriek, uithoudinsvermogen, kracht en lenigheid.
Voor de meer ervaren dansers zijn er in de dansschool wedstrijdteams (in verschillende leeftijdscategorieën) die zeer succesvol zijn op Europees niveau!

 

Contact

 

Dansschool Ingeborg
Vaart z.z 9
9401 GE Assen 
Telefoonnummer: 06 48962643

Mail:da
nsschoolingeborg@hotmail.com